سابسیژن چیست و چه کاربردهایی دارد؟
بعد از هرگونه جراحت، زخم و یا التهاب که بهبود آن طول کشیده، ممکن است بافت ناحیه درگیر به بافتهای زیرین چسبیده و اصطلاحاً فیبروز شود. فیبروز، پوست را به پایین کشیده و نمای ناهموار به پوست میدهد. خوشبختانه امروزه با پیشرفت تکنولوژی و دانش زیبایی، درمان این اسکارها غیر ممکن نیست. یکی از این روشهای نوین درمانی، سابسیژن است.
سابسیژن روشی به نسبت جدید است که در درمانهای جوانسازی، آکنه، انواع اسکار و ضایعات آبله مرغان استفاده میشود. در این شیوه درمانی، پزشک با استفاده از یک وسیله تیز و برنده، قسمت آسیب دیده را که موجب از بین بردن و آسیب دیدن بافتهای سالم کناری هم میشود را برمیدارد. با انجام این کار، تولید کلاژن در منطقه مورد نظر چندین برابر افزایش یافته و جای زخم به مرور زمان بهبود یابد. در رابطه با اثرات و نتایج انجام عمل سابسیژن میتوان عنوان نمود که عمل سابسیژن در رفع اسکار حاصل از جوش های نتایج ماندگاری خواهد داشت که جهت مشاهده ی اثرات درمانی کامل آن باید تعداد جلسات لازم درمانی به طور کامل انجام شوند .
کاربرد سابسیژن
عمل سابسیژن (Subcision) ممکن است برای درمانهای ذیل استفاده شود:
- رفع اثر پیوند پوست تورفته
- رفع اثر به جای مانده از زخمهای تورم پذیر تو رفته (به دلیل آکنه، تروما، جراحی)
- رفع اثر به جای مانده از زخمهای bound down (به دلیل آکنه، آبله مرغان، تروما، جراحی)
- رفع گودیهای سلولیت
- رفع چین و چروک
مزایای انجام سابسیژن
- در این تکنیک احتمال تغییر رنگ پیدا کردن رنگ رنگدانه های پوستی وجود ندارد.
- نتیجه حاصل از این تکنیک در مقایسه با روش های دیگر به سرعت قابل مشاهده است.
- این تکنیک برای از بین بردن انواع جای زخم مورد استفاده قرار می گیرد.
- نیازی به جراحی ندارد.
- فاقد درد و خونریزی است.
- دوره نقاهت بسیار کوتاهی دارد.
انواع روش های سابسیژن
استفاده از سوزن نوکور
سوزن نوکور که شبیه یک تیغ برنده است و برای اسکارهای کوچک و سطحی مناسب است. با استفاده ازسوزن نوکور که شبیه نیزه بوده و پزشک بعد از وارد کردن آن به بافت های زیر پوست و حرکت دادن متناوب آن، اقدام به بریدن بافت های فیبروتیک و چسبندگی ها و بعضاً ایجاد خونریزی و هماتوم می کند. سابسیژن با این روش، علیرغم اینکه هدف درمان که پاره کردن باندهای فیبروتیک است را محقق می کند؛ ولی به علت عوارض ناخواسته مثل کبودی شدید صورت، ایجاد جوشگاه های جدید ناشی از ورود خود سوزن نوکور، درد نسبتاً زیاد و گاهی تشدید فرورفتگی و چسبندگی ها و ایجاد لک و تیرگی های مقاوم، چندان محبوب و متداول نیست.
استفاده از کانولا
ابزار دوم کانولا است که به دلیل اینکه نوک تیز نیست مطمئن تر است و در عمق پوست وارد شده و در صورت برخورد با عروق و اعصاب زیر پوستی به آنها آسیب نرسانده و از کنار آنها عبور می کند و در نتیجه درسطح وسیعی در زیر پوست قابلیت مانور دادن داشته و کبودی ایجاد نخواهد کرد.
همچنین بخوانید: دستگاه آفرودیت صورت چیست
روند انجام سابسیژن
سابسیژن جای جوش تحت بی حسی موضعی انجام می شود و توسط اکثر بیماران به خوبی تحمل می شود. ابتدا پوست شما با محلول آماده سازی پوست تمیز می شود تا ناحیه مورد نظر ضد عفونی شود. سپس اسکارها با قلم جراحی مشخص می شوند. سپس بی حسی موضعی برای بی حس کردن پوست تزریق می شود. نوع سوزن مورد استفاده به نوع اسکار بستگی دارد. سوزن نوکور یک سوزن سه تایی است که مخصوص سابسیژن طراحی شده است. پس از وارد کردن، سوزن برای شکستن نوارهای بافت اسکار زیر پوست مانور داده می شود. هنگامی که سوزنها بافت زخمی را که پوست را به سمت پایین متصل میکند، میشکنند، ممکن است مقدار کمی درد داشته باشید. پس از کامل شدن این روش، برای کمک به کاهش خونریزی و تورم، به ناحیه مورد نظر فشار وارد می شود. یک پماد آنتی بیوتیک موضعی برای جلوگیری از عفونت و تشویق به بهبودی استفاده می شود.
مراقبت های قبل از سابسیژن
- در صورت مصرف هرگونه دارو و یا داشتن اعتیاد به مواد مخدر یا الکل به پزشک معالج اطلاع دهید.
- قبل از سابسیژن، صورت را با آب و صابون شستشو داده و چربی، دارو و یا مواد آرایشی را پاک نمایید.
- در صورت مصرف وارفارین، هپارین و آسپرین، از 3 روز قبل دارو را پس از مشورت با پزشک معالج قطع نمایید.
- در صورت ابتلا به بیماری های عفونی مانند هپاتیت، ایدز و ... به پزشک معالج اطلاع دهید.
- در صورت بارداری و یا شیردهی به پزشک اطلاع دهید.
- بیماران مبتلا به آکنه فعال (جوش) نیاز به درمان موفق آکنه قبل از انجام سابسیژن دارند.
- در بیماران با سابقه تبخال، قرص آسیکلوویر به صورت پیشگیرانه تجویز می شود و مصرف قرص آسیکلوویر تا بهبود ضایعات ادامه می یابد.
- در صورت ابتلا به دیابت، فشار خون، بیماریهای خاص یا مزمن داروهای خود را پس از مشورت با پزشک معالج، طبق روال قبل مصرف نمایید.
مراقبت های بعد از سابسیژن
- طی 48 ساعت ابتدایی پس از درمان استراحت نمایند. این کار موجب کاهش جریان خون و در نهایت کم شدن تورم می گردد.
- هنگام استراحت، خواب و دراز کشیدن در زیر سر خود 2 بالشت بگذارید.
- بعد از سابسیژن بیمار باید به مدت 24 تا 48 ساعت از تماس سوراخ ایجاد شده در طرفین صورت با آب جلوگیری کند و روی آنها پماد آنتی بیوتیک بزند.
- طی 2 روز اول بر روی نواحی دارای تورم کمپرس سرد قرار دهید این کار به کاهش تورم کمک کرده و تأثیر زیادی در کاهش ناراحتی و درد بعد از درمان دارد.
- در چند روز ابتدایی پس از درمان از مصرف داروهای رقیق کننده خون همچون پروفن و آسپرین خودداری کنید.
- از بلند کردن وسایل سنگین، خم شدن و همچنین انجام ورزش های طاقت فرسا به مدت 2 روز خودداری نمایید؛ زیرا انجام این کار منجر به افزایش فشار خون و تورم بیشتر در مناطق تحت درمان می شود.
- فرد باید برای مدت 4 هفته پس از سابسیژن از قرارگیری در معرض نور مستقیم خورشید بپرهیزد با این کار از خطر ایجاد هایپرپیگمانتاسیون جلوگیری خواهد نمود. در صورت لزوم و به خصوص در فصل تابستان از کرم های ضدآفتاب بدون رنگ و با SPF50 و همچنین از کرم اکسید دو زنک استفاده نمایید.
مدت زمان اثر سابسیژن
نتایج اولیه بعد از فروکش کردن کبودی و تورم چند روز بعد از انجام عمل سابسیژن مشاهده خواهد شد؛ اما پر شدن جای اسکار توسط کلاژن ها به دو الی سه ماه فرصت نیاز خواهد داشت. فرآیند ترمیم و بازسازی پوست از لایه های عمیق پوست فرآیندی زمانبر خواهد بود؛ اما نتایج انجام این روش ماندگار و طبیعی می باشد.
روش های جلوگیری از عوارض سابسیژن
- برای کاهش عوارض سابسیژن، چیزی که بسیار مهم است مراقبت های بعد از سابسیژن است، که باید به طور کامل رعایت شود.
- حفاظت از پوست در مقابل اشعه خورشید
- استفاده از کرم های ترمیم کننده موضعی، برای بهبود سریع تر پوست
- مصرف کامل و به موقع آنتی بیوتیکهای تجویزی برای پیشگیری از عفونت
- در صورت احساس درد میتوانید از مسکنهای خوراکی استفاده کنید.
- در هنگام استراحت حتمأ روی کمر خوبیده و زیر سر خود را بلند نگه دارید.
- از دستکاری محل درمان و قرار گرفتن در محیطهای گرم و پر حرارت بپرهیزید.
افراد منع از انجام سابسیژن
- افرادی که دارای سابقه اسکار کلوئید یا هایپرتروفیک هستند.
- افرادی که به اختلالات انعقاد خون یا خونریزی مبتلا هستند.
- افراد مبتلا به دتینوئید دهانی سیستمی مثل ترتینن یا ایزوترتینوئین.
- افرادی که دارای عفونت باکتریایی یا ویروسی فعال در ناحیه تحت درمان هستند.
عوارض سابسیژن صورت
درد
روش های سابسیژن با بریدن پیوند بین بافت آسیب دیده و سالم به همراه است. به همین دلیل کسانی که تحت درمان با این روش قرار می گیرند تقریباً به مقدار کمی درد را تجربه می کند. البته برای جلوگیری از درد اکثر پزشکان قبل از شروع به انجام مراحل درمانی موضوع مورد نظر را بی حس می کنند.
خونریزی
یکی دیگر از عوارض شایع سابسیژن خونریزی موضع درمان است. میزان خونریزی معمولاً رابطه مستقیمی با تخصص پزشکی دارد. هرچه پزشک در این زمینه تخصص بیشتری داشته باشد فرآیند درمان را به نحوی پیش میبرد که احتمال خونریزی به کمترین حد ممکن برسد.
کبودی
یکی دیگر از عوارض جانبی ناشی از انجام عمل سابسیژن تورم و کبودی در موضع درمان است. برای جلوگیری از کبودی پزشکان توصیه می کنند کسانی که قصد انجام عمل سابسیژن را دارند حداقل یک هفته قبل از عمل از مصرف داروهای ضد انعقادی خون نظیر آسپیرین، وارفارین، ایندومتاسین خودداری کنند.
هزینه سابسیژن
به طور کلی هزینه ثابتی برای انجام این روش به منظور از بین بردن جای زخم و آکنه وجود ندارد؛ چراکه به عواملی نظیر تعداد جلسه، گستردگی منطقه تحت درمان و دستمزد پزشک بستگی دارد.
شما می توانید برای کاشت ابرو در اصفهان ، به کلینیک مدرن و مجهز سینایار مراجعه نمایید. در این مرکز با تجهیزات بهروز و کادری مجرب در محیطی ایمن و آرام کلیه خدمات کاشت مو و ابرو، جراحی زیبایی پلک ، لیزر موهای زائد ، همچنین کلیه اقدامات جوانسازی و زیبایی پوست به مراجعین عزیزم ارائه می گردد. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطالاعات بیشتر با شماره های درج شده در همین صفحه تماس حاصل فرمایید.
آدرس : اصفهان ، خیابان شیخ صدوق شمالی ، نبش کوچه 41
تلفن : 36640008
نظرات کاربران درباره این مطلب :قبادی [ 1402-07-19 ]
اقای دکتر سلام چند جلسه درمانی نیازه که با سابسیژن جای جوش ها و اسکار آکنه صورت از بین بره
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .